19 Mayıs 2008 Pazartesi

MEYVELİ TARTOLET

MEYVELİ TARTOLET
MALZEMELER:

Hamuru için;


250 gr. Margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Yumurta
3 Su bardağı un
1/2 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı kakao

Çilek kreması için;

1 Çay bardağı çilek püresi
2 Tatlı kaşığı nişasta
1 Çay bardağı su
2 Çorba kaşığı şeker


Kakaolu krema için;..........................Sade krema için;

  • 1/2 Lt. süt...................................1/2 litre süt
  • 1 Su bardağı toz şeker................1 su bardağı toz şeker
  • 3 Çorba kaşığı kakao ..................3 Çorba kaşığı un
  • 1 Çorba kaşığı nişasta.................1 Çorba kaşığı nişasta

YAPILIŞI:

Unun ortasını açın. İçine eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave edip yoğurun. Kakaolu tartoletler için hamurun yarısını ayırıp içine kakaoyu ekleyin ve kakao karışana kadar yoğurun. Hafif unladığınız zeminde merdane yardımıyla küçük bezeler halinde açın ve tartolet kalıplarına yerleştirin. 200 derecede 35- dakika pişirin. Püf Noktası: Tartoletlerinizin içinin boş olması için alüminyum folyonun içine nohut yada kuru fasulye koyarak tartolet hamurlarının içine koyun. Pişmesine yakın folyoları alıp tartoletleri tekrar fırına verin.

Tencereye sütü, unu ve şekeri koyarak orta ateşte çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kakaolu krema içinde aynı şekile tüm malzemeyi karıştırarak orta ateşte pişirin. Çilekli krema için ise Çilek püresinin yarısını nişasta su ve şekeri karıştırarak pişirin. Bi taşım kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin. Yoğuyan kremaya daha önce ayırdığımız yarım çay bardağı püreyi de ekleyerek çırpma teliyle iyice çırpın. Diğer kremalarıda tartoletin içine koymadan önce mixer ile tekrar çırpın.

Soğuyan tartoletlerin içine kremaları doldurup istediğiniz meyvelerle süsleyin. Yaz için çok uygun, hafif ve şık bir tatlı oluyor. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: